Okulumuzun ilk eTwinning  Projesi

Okulumuzun ilk eTwinning Projesi "BRAVEHEARTS AMONG US/ARAMIZDAKİ CESUR YÜREKLER"

Okulumuz Şehit Hasan Hüseyin Aksoy Anadolu Lisesi olarak İngilizce Öğretmenimiz  Zeliha İNAÇ'ın ve 11. sınıf öğrencilerimizin katılımı ile "Bravehearts Among Us / Aramızdaki Cesuryürekler" isimli ilk eTwinning projemiz Şubat ayı itibariyle başlamıştır. Projemiz Türkiye'nin ve Avrupa'nın farklı bölgelerinden çeşitli okullarından katılım sağlayan öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte yürütülmektedir. Arnavutluk, Portekiz ve Kuzey Makedonya'dan katılan yabancı ortaklarımızla çalışmamız uluslararası boyutlara taşınmıştır.

24.03.2022 211

Dünyadaki pek çok küresel sorun ve kargaşa arasında tüm canlıların ve doğanın her zamankinden daha güvenli, gelecek için umutlu ve yaşam sevincine her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. İsimlerini bile bilmediğimiz birçok gizli kahramanın varlığı, ve onların her zaman ve her koşulda sevgi ve özveriyle dünyamıza yardım ediyor olmaları bizlere gelecek adına ümit veriyor.

Projemizin genel amacı, aramızdaki bu cesur yürekli, özverili insanların dünyamız ve tüm canlılar için yaptıkları fedakarlıklar ve onların büyüleyici hikayeleri ile farkındalık yaratmaktır. Projemiz süresince "Doktorlar, Polisler, Tema Gönüllüleri ve Öğretmenleri ele alarak toplumsal ve paylaşımlı bir öğrenme gerçekleştireceğiz.

Öğrenciler nasıl daha sorumlu olunacağını öğrenecek, farklı kültürlerde takdir edilen değerleri ve güçlü yönleri keşfedecek ve küresel sorunları çözen ve savaşan kahramanlardan ilham alan birçok ortak çalışma yaratacaklardır. 

Öğrenciler, mentör öğretmenler liderliğinde karma ülke takımlarında ekipler halinde çalışarak karşılıklı iletişim kurarak, aktif ve verimli eğitim araçlarını kullanarak çeşitli Web 2.0 uygulamaları ile interaktif dergiler hazırlayacaklar ve yabancı dil becerilerini geliştirip pratik yapabilme şansı yakalayabileceklerdir.

https://twinspace.etwinning.net/226964/home

24-03-2022