eTwinning Projemiz”Bütün Yollar Roma’ya Aparır”

Okulumuz bir eTwinning projesine daha imza atıyor.

Projemiz, İngilizce Öğretmenimiz Fatma KAFA danışmanlığında 9 ve 10. Sınıf öğrencilerimiz tarafından yürütülüyor.Projemizde öğrencilerimizi Antik Yunan ve Roma filozofları ile ilgili araştırmalara dahil ediyoruz.Modern çağ çok hızlı değişiyor, teknoloji zaten tüm bilimlerin bileşimine girmiştir.Bu nedenle öğrencilerimizi mantıksal fikirlerle tanıştırıyoruz.Antik felsefenin mirasını inceleyerek, onları bugünün bilimiyle bağlayacak, gerçekten de bütün yolların Roma'ya çıktığı sonucuna varacaklar.

Projemizin hedefleri şunlardır:

- Öğrencilerimizin felsefe hakkında bilgi ve farkındalıklarını artırmak,

- Öğrencilerimizin bazı filozoflar hakkında  bilgi ve farkındalıklarını artırmak,

-Öğrencilerimizde yaratıcı ve eleştirel düşünme hakkındaduyarlılık oluşturmak ve yaratıcı ve eleştirel düşünmekonusunda öğrencilere rehberlik yapmak,

-Yenilikçi, gelişim ve değişime açık nesiller yetiştirirken bu nesillerin doğru düşünebilen, doğru kararlar alanöğrencilerden oluşmasını sağlamak,

-Öğrencilerimizin web 2.0 araçlarını tanımalarını ve bazı web 2.0 araçlarını kullanabilmelerini sağlamak,

- Öğrencilerimizin  internet güvenliği ve eTwinning etiği kurallarını öğrenmesini sağlamak,

- Öğrencilerimizin farklı şehirlerden ve ülkelerden akranları ile iletişim kurup işbirlikçi ve ortak ürünler yapmalarını sağlayarak hem iletişim hem de işbirliği becerilerinin gelişmesini sağlamak,

- Öğretmenlerin farklı şehirlerden ve ülkelerden meslektaşları ile iletişim kurup ortak kararlar almalarını sağlayarak hem iletişim hem de işbirliği becerilerinin gelişmesini sağlamak,

- Öğrencilerimizin öğrenci merkezli eğitimle aktif eğitim almalarını ve sosyal becerileri kazanmalarını sağlamak,

-Öğrencilerimizin yaratıcı ve özgün ürünler oluşturarak sosyal inovasyon becerilerini kazanmalarını sağlamak.

11.05.2023 145

11-05-2023

Okulumuzdan proje konusuna ilgi duyan ve katılım sağlamak isteyen gönüllü öğrenciler seçilmiştir.

Projeye seçilen beş öğrenci, veli izinleri doğrultusunda katılım gerçekleştirmiştir.

11-05-2023

Öğretmenler olarak ilk toplantımızı gerçekleştirdik.

Projeye katılım sağlayan farklı okullardan öğretmenlerle bir araya gelip kendimizi tanıttık.

Bütün Yollar Roma'ya Aparır projesinin süreci ve işleyişi hakkında fikir alışverişinde bulunduk.

Görev dağılımı yaparak sürece etkin katılım sağladık.

11-05-2023

Farklı okullardan projede yer alan öğrencilerimiz bir araya gelerek, öğretmenler eşliğinde kendilerini tanıttılar.

Proje hakkında fikirlerini paylaşarak farklı çevrimiçi etkinliklere katılım sağladılar.

"Answer Garden" sitesi üzerinden bildikleri filozofları paylaştılar.

Öğrencilerin yanıtları doğrultusunda en bilinen filozof Platon olarak belirlenmiştir.

Ayrıca "Menti" sitesi üzerinden öğrenciler Atatürk ve bayrak kelimelerinin neler çağrıştırdıkları paylaştılar.

11-05-2023

Her katılımcı öğrencinin kendi afiş ve logosu ilk olarak kendi okullarında, daha sonra projeye katılan diğer okullar arasında oylandı.

Okulumuz öğrencisi olan Ecrin Ertürk tarafından tasarlanan afiş ve logo projemizi temsil etti.